Key Speakeri

CARMEN MAZILU

Asistent universitar în cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, Facultatea de Moașe și Asistenți Medicali, București

Director The Romanian Centre for Nursing Research. A Joanna Briggs Institute Centre of Excellence

Președinte al Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România- filiala Municipiului Bucureşti

Vicepreședinte al Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România

Deține o experiență de peste 20 de ani în ATI, în diferite spitale bucureștene, dintre care 10 ani ca asistent șef. A finalizat studii de licență în asistență medicală și în relații internaționale și studii europene. Deține titlul de master în management și sănătate publică, precum și în drept medical. Este doctorand în medicină socială în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”. A urmat cursuri de training în diverse domenii precum: managementul comunicării, managementul conflictelor, management de proiecte, leadership, managementul calității, auditul calității, resurse umane și altele. Domeniile sale de interes sunt: practicile bazate pe dovezi, îngrijirile de sănătate bazate pe dovezi, analizele sistematice, sinteza dovezilor, transferul cunoștințelor, utilizarea dovezilor și cercetarea în asistența medicală.

NICOLETA MITREA

Asistent medical licențiat, cu master în îngrijiri paliative și doctor în medicină. Îngrijeste pacienți la HOSPICE „Casa Speranței” din 1998. Este promotorul educației asistenților medicali în domeniul îngrijirilor paliative din cadrul serviciilor specializate de îngrijiri paliative din România și din regiune. Este cadru didactic asociat la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Transilvania din Brașov. Ca formator la nivel național și internațional, este implicată în proiecte educaționale în domeniul îngrijirilor paliative dedicate personalului medical și non-medical din România și Europa de Est. Predă în cadrul End-of-Life Nursing Education Consortium, Statele Unite ale Americii (ELNEC) ca formator internațional acreditat, este formator în cadrul Academiei Europene de Îngrijiri Paliative (EuPCA).

JUDITH CARRIER

Director al Centrului Wales pentru Îngrijirile de Sănătate Bazate pe Dovezi-un Centru de Excelență al Institutului Joanna Briggs, și conferențiar universitar la Școala de Științe ale Îngrijirii Medicale din cadrul Universității din Cardiff. Domeniile ei de interes și cercetare includ atât sinteza și utilizarea dovezilor, cât și managementul afecțiunilor de lungă durată, îndeosebi diabetul, și a publicat mai multe analize sistematice, pe lângă un manual despre managementul afecțiunilor de lungă durată în îngrijirea primară. Lucrarea ei de doctorat s-a concentrat asupra organizării sociale a utilizării cunoștințelor asistenților în practică. Pregătirea ei clinică este în domeniul practicilor de nursing unde s-a specializat în îngrijirea persoanelor cu diabet. Judith a susținut prezentări în cadrul mai multor conferințe naționale și internaționale despre metodele de analize sistematice și afecțiunile de lungă durată. Este membru al grupului JBI de metode calitative și este editor asociat pentru Baza de date JBI a Analizelor Sistematice și Rapoartelor de Implementare. În prezent, este implicată în proiecte din Malawi și Zambia.

ANGELA KYDD

Lector în asistență medicală la Universitatea “Robert Gordon” din Aberdeen, Scoția. Experiența ei clinică a implicat îngrijirea medicală a vârstnicilor cu afecțiuni acute și lucrul ca manager într-un azil. A scris și a predat cursuri de gerontologie, de la workshop-uri până la a coordona un master în gerontologie și conduce lucrări de doctorat. De asemenea, predă la nivel internațional, iar un curs scris de ea despre îngrijirile specializate în gerontologie a fost adaptat pentru a fi utilizat de OMS. Angela a fost implicată în crearea filosofiilor specializate de îngrijire care stau la baza dezvoltării practicilor personalului de îngrijire din aziluri. A coordonat mai multe proiecte finanțate, a coeditat un manual de gerontologie, deține peste 30 de publicații și, recent, a contribuit la un manual online deschis despre îmbătrânire. În prezent, este partener în proiectul Horizon 2020, care se concentrează asupra fenomenului de îmbătrânire, care a recrutat 15 doctoranzi la nivel global, dintre care doi vor studia în Aberdeen.

NEREA ELIZONDO RODRIGUEZ

Doctorand în Științe ale Îngrijirii Medicale, Universitatea din Navarra.

Master în administrare și servicii de îngrijire medicală, Pompeu Fabra University, Madrid-Barcelona.

Master în Științe ale Sănătății: specializarea sănătate publică. Universitatea Publică din Navarra, Pamplona.

Master în Științe ale Sănătății: specializarea management în îngrijire nursing. Universitatea Publică din Navarra, Pamplona.

Licențiată în nursing, Universitatea Publică din Navarra, Pamplona.

Experiență profesională:

Coordonator în Domeniul Procese de Îngrijire Medicală (domeniul onco-hematologie).

Direcția de Îngrijiri Medicale a Complexului Spitalicesc din Navarra; asistent șef al departamentului de educație continuă și cercetare în nursing. Direcția de îngrijiri medicale a Complexului Spitalicesc din Navarra; Coordonator al Departamentului de Depistare Timpurie, Institutul de Sănătate Publică din Navarra; asistent în neonatologie și terapie intensivă, anestezie și resuscitare-pentru copii.

Activitate de predare: Asistent universitar al Școlii de Nursing a Universității din Navarra; asistent universitar-coordonator în practicile de îngrijire medicală la Facultatea de Nursing a Universității din Navarra.

Activitate de cercetare: cercetător colaborator în proiectul: “Scale Living with a chronic process: validation study and associated factors” al departamentului de nursing pentru adulți, Facultatea de Nursing a Universității din Navarra și în proiectul “Effectiveness of an educational intervention group led by nurses, quality of life, satisfaction and overload in caregivers of adults over 75 years including a geriatric functional recovery program” derulat de Spitalul din Navarra.

MOHAMMAD YN SALEH

Asistent medical, Doctor în Asistență Medicală

Secretar General al Consiliului Asistenților Medicali din Regatul Hașemit al Iordaniei

Secretar General al Consiliului Iordanian al Asistenților Medicali condus de Alteța Sa Regală, Prințesa Muna Al Hussein. A obținut diploma de licență în asistență medicală de la Universitatea din Iordania în 1995. Și-a început cariera în asistență medicală la spitalele din cadrul Ministerului Sănătății din Iordania. În vreme ce a profesat ca asistent medical, a susținut seminarii de educație continuă privind implicarea îngrijirilor medicale în tratarea pacienților operați sau bolnav critic. În urmă cu 10 ani, s-a mutat în Regatul Unit și s-a stabilit în Leicester, Leicestershire, Midlands, unde a obținut titlul de Master și Doctor în Asistență Medicală de la Universitatea De Monte Forte.

Esențialmente, Dr. Saleh și-ar dori să-și utilizeze cunoștințele în profesia de asistent medical pentru a crea noi cunoștințe prin intermediul cercetării și studiului populației relevante și a disemina aceste cunoștințe către diferite comunități pentru care a lucrat, utilizând gândirea critică, comunicarea terapeutică și predarea corespunzătoare, abilitățile de management, consultative și avansate în exercitarea responsabilităților profesionale. Acesta ar dori să se implice în procesul de predare al unor dimensiuni precum: bazele asistenței medicale, cercetarea aplicată, sănătatea comunitară, nursing medical și nursing în chirurgie și dezvoltare instrucțională pentru a contribui nu numai la fundamentarea cunoștințelor generale, ci și la modalitățile în care cunoștințele sunt create și împărtășite.

Dr. Saleh predă în continuare în cadrul programelor de studii universitare și postuniversitare ale Universității Iordaniei, din Aman și are mai multe publicații în domeniile: asistență medicală în viabilitatea țesuturilor, educație în asistența medicală, management în asistență medicală, informatica în asistența medicală, îngrijirile medicale critice și cercetare în asistența medicală.

THEODOROS KOUTROUBAS

Consilier politic al Președintelui Consiliului European al Profesiilor Liberale (CEPLIS), precum și consilier politic al Președintelui Consiliului European al Asistenților Medicali.

Profesor de științe politice în cadrul Universității Catolice din Louvain.

Director General-Consilier politic senior în cadrul Consiliului European al Profesiilor Liberale (CEPLIS).

Deține titlul de doctor în științe politice și relații internaționale de la Universitatea din Louvain (UCL), Belgia. A studiat filosofia și limbile străine în Atena și Bordeaux și deține diplome în politici internaționale și europene de la Universitățile din Atena și Louvain. A lucrat ca manager de proiecte și consilier politic cu mai multe ONG-uri europene, fiind în același timp implicat activ în cercetare și predare academică. Este profesor la Universitatea Catolică din Louvain (UC Louvain) unde predă, printre altele, comunicare, management politic și lobby. A fost, de asemenea, profesor invitat la Universitatea din Montreal (UdeM) în anul academic 2016-2017 (Chaire Jean Monnet).

BENJAMIN RIZZO

Membru al Comitetul Executiv al Consiliului European al Profesiilor Liberale (CEPLIS) și Președinte al Federației Malteze a profesiilor Liberale și membru al subgrupului Profesii Liberale din cadrul Grupul III al Comitetului Economic și Social European. (EESC)

Membru al Institutului Contabililor de Management, Regatul Unit,  (CIMA) din 1978 și membru Contabil de Management Global (CGMA) din 2013. Membru din 1977 al Institutului Contabililor din Malta (FIA). În 1978 i s-a acordat mandatul pentru a fi auditor. Poziție socială: Membru al Comitetului Economic și Social European reprezentând ONG-urile din Malta în Grupul III din septembrie 2015. Implicat în diferite comitete din cadrul EESC în Comisia Consultativă a Schimbării Industriale (CCMI), Angajare, Probleme Sociale și Cetățenie (SOC), INT and ECO plus alte două grupuri de lucru. A fost ales Președinte al Comitetului Societății Civile (CSC) în cadrul Consiliului pentru Dezvoltare Economică și Socială din Malta (MCESD) în iunie 2012 și de atunci a reprezentat acest comitet. Membru ales al Grupului Central al Comitetului din Malta al Uniunii Europene de Îndrumare a Acțiunilor (MEUSAC) în 2009 și 2011.

Președinte al Federației Malteze a Asociațiilor Profesionale (MFPA) între anii 2003-2005, 2008-2010 și 2013 până în prezent. Vicepreședinte al MFPA, 2006-2007 și 2011-2013. Membru al Consiliului de Contabilitate din Malta din 2010. Președinte al Institutului Contabililor din Malta (MIA), 2001-2003 și membru ales al consiliului MIA timp de 18 ani. Reprezentant al Institutului Contabililor de Management, Regatul Unit,  (CIMA) din Malta în ultimii 25 de ani. Membru și trezorier al Forumului Poporului Comitetului de Îndrumare al Fundației Commonwealth desfășurat în Malta în noiembrie 2005. A reprezentat Malta la Forumul Poporului ținut în Nigeria în cadrul Fundației Commonwealth între 2003 și 2004. Reprezentant al Maltei în Federația Asociațiilor profesionale din Malta (MFPA) la Consiliul European al Profesiilor Liberale (CEPLIS) din Bruxelles în ultimii 12 ani. În anul 2012 i-a fost acordat premiul CEPLIS pentru „spiritul vizionar și munca pentru promovarea ideilor europene”.

NICK GEE

Este asistent universitar (Acesibilitate și incluziune) la Facultatea de Sănătate, Educație și Științe ale Vieții în cadrul Universității din Birmingham, Regatul Unit. De asemenea, este membru fondator și Președinte al Grupului Internațional de Interes Special pentru Dizabilități în Practica Profesională (DiPPSIG) și membru în mai multe consilii editoriale.

Nick a efectuat sarcini de lucru comandate, pe subiectul accesibilității și practicii inclusive, pentru multe organizații din sectoarele: educațional, caritabil și non-profit, precum și pentru mai multe companii de tip „blue chip” și a primit recomandări din partea mai multor organisme de reglementare pentru munca lui în domeniul creării de curriculumuri inclusive.

Prezentându-și munca la nivel global și efectuând consultanță drept „Persoana cu incluziunea”, Nick are relații fără egal în domeniul incluziunii. Este unul dintre membrii inaugurali ai Asociației Internaționale a Profesioniștilor în Accesibilitate și este membru al Academiei de Studii Superioare și al jSocietății Regale de Sănătate Publică.

CLAUDIA DOBRE

As. Univ. Drd. Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, România.

Șef Departament Profesional Științific, de Cercetare și Dezvoltare a Profesiei – Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România Filiala Municipiului București

The Romanian Centre for Nursing Research. A Joanna Briggs Institute Centre of Excellence

2008-2017 Director de îngrijiri, Spitalul Universitar de Urgență București

2007-2008 Asistent medical Șef Bloc Operator, Spitalul Universitar de Urgență București

JOY NOTTER

Este profesor în Îngrijirile de Sănătate Comunitare la Universitatea din Birmingham, unde lucrează de mai bine de 25 de ani. Pregătirea ei clinică este asistență medicală, a studiat la Nightingale Training School la Spitalul “St Thomas”, Londra, unde a rămas să lucreze ca asistent șef pe secția de cardiologie înainte de a deveni vizitator medical. Odată ce s-a calificat, a lucrat în cartierul londonez Lambeth, atât în Stockwell, cât și în Brixton. A obținut masteratul în Cercetare socială de la Universitatea din Surrey și doctoratul de la Universitatea din Wales, Facultatea de Medicină, Cardiff. Predând în mai multe instituții de învățământ superior, aceasta a ajuns la Universitatea din Birmigham ca parte din echipa care a stabilit o o unitate de cercetare în asistență medicală, iar acum predă la Facultatea de Sănătate, Educație și Științe ale Vieții. Cercetarea ei este fundamentată în două zone principale. În primul rând, cercetarea în asistență medicală include îngrijirea primară, îngrijirea paliativă și cercetarea calității vieții, cu o concentrare asupra bolilor cronice și rezultatele operațiilor majore, inclusiv viața în urma efectuării unei stome. În al doilea rând, cercetarea în educație/dezvoltarea de proiecte în domeniul formării de abilități în educația și în training-ul în asistență medicală în Vietnam și Ucraina și, recent, în România și Moldova. Acestea au inclus colaborarea cu Pat Black pentru a efectua primul program național din Hanoi de training în stome. Studii în recrutarea și retenția comunităților etnice minoritare în Profesiile de Sănătate Aliată, o evaluare finanțată guvernamental a training-ului în pierdere și suferință în Kenya și în dezvoltarea unui model pentru auto-ajutor în comunități pentru zonele decimate de SIDA. Timp de mai mult de un deceniu, a lucrat cu jumătate de normă în Olanda în cadrul Universității de Științe Aplicate, unde, ca profesor de cercetare, sarcina ei a fost să sprijine dezvoltarea practicii bazate pe cercetare în asistența medicală și socială și să dezvolte cercetarea bazată clinic.

A fost unul dintre membrii fondatori ai British Journal of Nursing, British Journal of Community Nursing și British Journal of Midwifery, și face parte din consiliul editorial al British Journal of Nursing și the Journal of Cancer Education. A prezentat lucrări la numeroase conferințe naționale și internaționale, în țări din Europa, în America, Canada, Australia, Indonezia și Vietnam. Este membru al Societății Regale de Medicină, Regatul Unit și a fost membru al consiliului acesteia pentru forumul de îngrijiri paliative, a fost Președinte al Asociației Europene pentru Educația în Cancer, este membru al Sigma That Tau, Societatea Onorifică a Leaderilor în Asistență Medicală, în 2012 guvernul vietnamez i-a acordat o medalie de campanie pentru serviciile în slujba sănătății, iar în decembrie 2017 a devenit profesor onorific la Universitatea Medicală din Hanoi. Este membru al Colegiului Regal de Asistență Medicală din Regatul Unit de peste 40 de ani.

DANIELA STAN

Moașă licențiată

Masterat „Management și Cercetare intervențională în sistemul de sănătate publică”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București

Asistent medical Șef Obstretică-Ginecologie la Spitalul Clinic ”Prof. Dr. Panait Sârbu”, Vicepreședinte Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România Filiala București

The Romanian Centre for Nursing Research. A Joanna Briggs Institute Centre of Excellence

A inițiat și conduce Proiectul „Școala mamei”

Lucrează de 29 de ani în specialitate și este convinsă că profesia ei este una divină, pentru că are șansa să devină zi de zi părtașul unei taine de creație a unei noi vieți.

ALEXANDRU RAFILA

Este, în prezent, șef de catedră al disciplinei Microbiologie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” și profesor la Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș” din București. Și-a obținut diploma de licență în 1987 și doctoratul în microbiologie în 2004. A fost șef de Laborator de Microbiologie și medic primar de Sănătate Publică din 2000. De asemenea, este consilier personal onorific pentru politici în sănătate în cadrul Ministerului Sănătății. Dr. Rafila este Președintele ales al Societății Române de Microbiologie și a lucrat în cadrul administrației centrale ca secretar de stat pentru asistența medicală și sănătate publică și a fost, de mai multe ori, consilier personal la Ministerul Sănătății. A fost director al Institului de Sănătate Publică din București. În plus față de activitatea desfășurată în țara sa, experiența profesorului Rafila este recunoscută ca expert pentru OMS, NATO și Comisia Europeană. A fost membru (2014-2017) al Comitetului Permanent al Comitetului Regional al OMS pentru Europa și a reprezentat România în Consiliul Managerial al Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor -ECDC (2009-2014). A fost recent ales pentru a reprezenta România în Consiliul Managerial al Adunării Mondiale a Sănătății din cadrul OMS. Profesor Rafila este un organizator și un participant activ la multe conferințe medicale naționale și internaționale și evenimente despre sănătatea publică și microbiologie. Dr. Rafila este autorul a diferite articole, manuale, capitole de cărți și ghiduri pentru practicile în sănătate publică și în microbiologie.

A contribuit în mod decisiv în 2016 la microbiologia medicală ca specialitate în România pe baza recomandărilor Uniunii Europene a Specialiștilor Medicali (UEMS), unde reprezintă România.

FLORENTINA LIGIA FURTUNESCU

Este medic primar de sănătate publică și management. Ea are o diplomă de master în Managementul sănătății publlice și al serviciilor de sănătate și este doctor în științe medicale în domeniul ”Medicină socială”. În prezent este conferențiar universitar de sănătate publică la Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” București – Disciplina Sănătate publică și management. Are peste 20 de ani de experiență în domeniul sănătății publice, în activități de învățământ medical și de cercetare, dar și în administrația de sănătate. A lucrat în Ministerul Sănătății, fiind implicată în coordonarea domeniului sănătății publice la nivel national imediat după accesul României la Uniunea Europeană, în definirea politicilor publice de sănătate și a programelor naționale de sănătate și în reforma serviciilor de sănătate la nivel descentralizat. Pe parcursul carierei sale a fost implicată în numeroase proiecte naționale și internaționale, colaborând cu Comisia Europeană, Banca Mondială, Organizația Mondială a Sănătății, Fondul Global de luptă împotriva HIV, Tuberculozei și Malariei, UNICEF.

ROXANA ȘERBAN

Șef secția Epidemiologia Bolilor Transmisibile din cadrul Centrului Regional de Sănătate Publică București al Institutului Național de Sănătate Publică

Epidemiolog, Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, Institutul Național de Sănătate Publică

2014: Doctor în medicină, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București

2001: Cercetător științific gradul III la Academia de Științe Medicale din România

2001: Asistent universitar în epidemiologie la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București

1993-1995: Studii de Master în Epidemiologie, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București

1991: Rezidențiat în medicină de familie.

1979- 1985: Studii de licență în medicină, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București.

VIORICA NEDELCU

Este doctorand în anul II la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, deține diplomă de master în Asistență medicală specializată în Terapie Intensivă (2013) de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, Cluj Napoca și Medicină Comunitară și Sănătatea Familiei (2011) de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, Arad. Are o experiență profesională ca asistent medical în ATI la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C. C. Iliescu” de 24 ani, din care 15 ani ca asistent medical șef de secție. A participat la numeroase proiecte de cercetare științifică naționale și internaționale în domeniul medical încă din anul 2002. Din 2017 își continuă activitatea de cercetare și dezvoltare în cadrul Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor, Asistenților Medicali din România, Departamentul Profesional Științific de Cercetare și Dezvoltare a Profesiei, The Romanian Centre for Evidence Based Nursing: A Joanna Briggs Centre of Excellence în calitate de Specialist în Dezvoltare Organizațională, membru în mai multe proiecte din domeniul de îngrijire.

GABRIEL – IOAN PRADA

Medic, titlul de Doctor

Directorul medical al Institutului de Gerontologie şi Geriatrie “Ana Aslan”.

Profesor Facultatea de Medicină, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București.

A absolvit Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București, în 1984 și, după doi ani de rezidențiat la Spitalul Fundeni din București, și-a început activitatea de cercetare la Institutul Național de Gerontologie şi Geriatrie “Ana Aslan” începând cu anul 1986. În prezent, este specialist în medicină geriatrică și gerontologie și, de asemenea, în medicină internă. Deține o diplomă în gerontologie de la Institutul Internațional de Îmbătrânire –Națiunile Unite și o diplomă de master de la Facultatea de Medicnă, specializarea Geriatrie, din cadrul Universității „Victoria” din Manchester, Regatul Unit al Marii Britanii, sub îndrumarea profesorului Raymond Tallis, editor al Manualului Brocklehurst de Medicină Geriatrică și Gerontologie. Deține, de asemenea, titlul de doctor în științe medicale de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București. Este autorul a 14 cărți și capitole de cărți, ediții naționale și internaționale și a peste 350 de articole publicate sau prezentate la întruniri științifice naționale și internaționale. A participat la mai multe proiecte de cercetare naționale și internaționale, inclusiv HYVET (Hipertensiunea în Studiul Persoanelor foarte în Vârstă), PREDICT (Creșterea Participării Persoanelor în Vârstă la Studii Clinice), ERA-AGE 2 (Zonă Europeană de Cercetare în Îmbătrânire) și FUTURAGE –Un traseu al îmbătrânirii. Este, de asemenea, membru cu drepturi depline al Consiliului Uniunii Europene a Specialiștilor Medicali (UEMS)- secțiunea Medicină Geriatrică, EUGMS (Uniunea Europeană a Societăților de Medicină Geriatrică), IAGG (Asociația Internațională de Gerontologie și Geriatrie) și Secția Clinică a IAGG-ER (Asociația Internațională de Gerontologie și Geriatrie-Regiunea Europeană).

BRIDIE KENT

Decan Executiv Interim, Facultatea de Științe în Sănătate și Umane, Universitatea din Plymouth.

Bridie este asistent înregistrat cu pregătire atât în mediul clinic, cât și în cel academic, rezultând într-o experiență extensivă în îmbunătățirea calității, schimbarea practicilor, educația în serviciile medicale și cercetarea de implementare. În ultimii 20 de ani, a jucat un rol de coordonare în implementarea practicilor bazate pe dovezi în Regatul Unit al Marii Britanii, Noua Zeelandă și Australia, coordonând Centrele de Colaborare Joanna Briggs din fiecare dintre aceste țări- în prezent, este Director al Centrului Universității din Plymouth pentru Inovări în Asistența Medicală și Socială: un Centru de Excelență al Institului Joanna Briggs. Domeniile ei de interes în cercetare se concentrează asupra traducerii cunoștințelor (știința implementării) în mediile de îngrijire acută și primară.

VIORICA TOTOREAN

Preşedinte OAMGMAMR, Filiala Maramureş

As. Med. Princ. Lic., Profesor la Universitatea „Vasile Goldiş” – Fundaţia Vasile Goldiş Baia Mare

Membru al Colegiului Director al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate

BARCSY ANDRADA

Este As. Med. Princip. Centrul de Planificare Familiala Baia Mare -Spitalul Judetean de Urgenta „ Dr. Constantin Opris” Baia Mare; Prof. Nursing Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” Baia Mare; Formator, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali Filiala Mureș; deține o Diplomă de Master în Tehnici de biologie moleculară în diagnosticul bolilor (2006) de la Facultatea de Medicină Generală și Medicină Dentară, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, precum și o licență în biologie-chimie obținută în cadrul Facultății de Știinte, Universitatea de Nord Baia Mare.

ZAZU MARIANA

Deține diplomă de master în Managementul Instituţiilor medicale şi al serviciilor sanitare şi farmaceutice (2016) și Managementul impactelor de Mediu (2012) de la Universitatea Ovidius din Constanța. A lucrat ca asistent medical ATI și UTS din 1994 până în 2016 și Responsabil al Sistemului integrat Calitate – Mediu în perioada 2010-2016. A lucrat ca evaluator coordonator al comisiilor de evaluare în vederea acreditării spitalelor în perioada 2009-2017. A început activitatea de cercetare și dezvoltare ca Biolog în anul 2012 (voluntar din 2010) unde a participat la diferite proiecte europene. Din 2016 își continua activitatea de cercetare și dezvoltare în cadrul Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor, Asistenților Medicali din România, Departamentul Profesional Științific de Cercetare și Dezvoltare a Profesiei, The Romanian Centre for Evidence Based Nursing: A Joanna Briggs Centre of Excellence în calitate de Specialist în Dezvoltare Organizațională, membru în mai multe proiecte din domeniul de îngrijire.